A fali vízmelegítő meghibásodása miatt bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy kaposvári lakásban. Miután a tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban, értesítették a gázszolgáltatót is. A kiérkező szakember megtiltotta a készülék használatát, annak megjavításáig.  A megyeszékhely Ivánfahegyalja utcájában fa dőlt az útra, amit a tűzoltók rövid idő alatt eltávolítottak. 

Az M7-es autópályán, Balatonszemes térségében, a főváros felé vezető oldalon ütközött össze két személyautó a hét utolsó munkanapján. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az egyik autóból egy ember nem tudott kiszállni, őt a tűzoltók és a mentők közösen emelték ki a gépkocsiból. A sérültet a mentők ezután kórházba szállították. A tűzoltók a sérült járműveket drótkötél segítségével levontatták a leálló sávba, ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt.

Babócsánál, a Komlósd felé vezető úton árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, és kivettek belőle egy gázpalackot is, amely nem sérült meg. A jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők a helyszínen ellátták.

Tetejére borult egy terepjáró Mernye térségében, a 67-es főút 63-as kilométerszelvényénél péntek este. A járműben négyen utaztak, saját erejükből ki tudtak szállni az autóból. A műszaki mentési munkálatokat a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték. 

Az éjjeli órákban tűz ütött ki egy negyven négyzetméteres, lakóházzal egybeépített, asztalosműhelyben Kaposhomokon, a Széchenyi István utcában. A kaposvári hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral oltották el a lángokat, amelyek nem terjedtek át a lakóépületre. Az egységek a munkálatok közben kihoztak az épületből két gázpalackot, amelyeket nem ért hő- és lánghatás. A műhelyben megsemmisültek a famegmunkáláshoz használatos gépek, felszerelések, valamint a tárolt faanyag.

Lengyeltótiban egy trágyakupac gyulladt meg szombat délután. A lángokat rövid idő alatt elfojtották a balatonboglári önkormányzati tűzoltók.

Kigyulladt egy családi ház Marcaliban, az Arad utcában vasárnap délután. A több mint száz négyzetméter alapterületű épület tetőterében, a fürdőszobában lévő szauna gyulladt ki. A marcali és a keszthelyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett a helyiség, amelyről a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt és kismértékben károsította azt. Az egységek két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

null

Árokba hajtott egy személyautó a 61-es főúton, Vése közelében vasárnap délután. A balesethez műszaki mentés céljából a böhönyei önkormányzati és a vései önkéntes tűzoltókat riasztották. A jármű vezetőjét a mentők a helyszínen ellátták.

null

Címkék: hétvége, katasztrófavédelem, tűz, baleset, kék hírek