A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó Balaton-parti férfival szemben, aki két nap alatt két vagyon elleni bűncselekményt követett el. 

A férfinél – aki korábban is volt már büntetve – a huzamosabb ideje fennálló kábítószerhasználat miatt függőség alakult ki, ugyanakkor ha az általa használt tiltott szerhez nem jutott hozzá, nyugtatókat szokott bevenni. 2021 novemberében azonban a gyógyszere is elfogyott, ezért kővel bezúzta egy gyógyszertár ablakát, de a működésbe lépett riasztó miatt nem mert bemenni az üzletbe, így végül nem vett el semmit.

A vádlott az eset másnapján azonban már ténylegesen lopott is, mivel felfigyelt egy értékesebb kerékpárra, amit a lezáratlan állapotban hagytak az egyik családi ház udvarán. A férfi ekkor a kerítés kaput kinyitva egyszerűen kitolta a biciklit az utcára, majd otthonába tekert, ahol a bokrok között elrejtette a zsákmányt. 

null

A siófoki nyomozók azonban a közterületi kamerafelvételek segítségével azonosították a vádlottat, akinek az otthonában tartott kutatás során a lopott kerékpár is előkerült.  

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: drogfüggő, kerékpár, betörés, lopás, kék hírek