A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a huszas évei közepén járó férfival szemben, aki nyitva felejtett házakra és autókra vadászott Barcson.  

A büntetett előéletű férfi 2021 márciusi szabadulása után, október környékén vetődött el Barcsra. A rendezetlen életvitelű vádlott a városban tartózkodása alatt több ingatlant és gépkocsit fosztott ki oly módon, hogy jellemzően az éjszakai órákban „rápróbált” az ajtókra és ablakokra, és ha azok nem voltak bezárva, minden mozdíthatót vitt magával.

A vádlott ennek során összesen 20 sértettet károsított meg: volt, akinek az autójából csak apróságokat vitt el, de olyan is előfordult, hogy egy barcsi családi házból, illetve az ott parkoló autóból közel 750.000,-Ft értékben lopott el arany és ezüst ékszereket, készpénzt, illetőleg műszaki cikkeket. A vádlott egy másik alkalommal ráadásul úgy fosztotta ki a hálószobájukban alvó sértetteket, hogy az értékeiket a közvetlen közelükből vette magához. 

A vádlott az egy hónapig tartó bűncselekmény sorozattal több mint 1,6 millió forint értéket zsákmányolt, míg végül 2021 november végén a barcsi nyomozók elfogták. 

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(A fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során végzett nyomkutatásról.)

Címkék: besurran, kifoszt, ingatlan, lop, lakás, Barcs, autó, tolvaj, kék hírek