A Nagyatádi Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki változatos módon terrorizálta a feleségét.

A vádlott és felesége házasságuk alatt elhidegültek egymástól, és egyre gyakrabban alakultak ki közöttük veszekedések. A férfi a sorozatos konfliktusok miatt egyre többször fogyasztott alkoholt, és 2020 decemberében az egyik ilyen alkalommal már meg is ütötte a feleségét. A vádlott karácsonykor sem tudott parancsolni az indulatainak, feldöntötte a család feldíszített karácsonyfáját, földhöz vágott egy üveg pálinkát és többször meg is ütötte a sértettet.

Azt ezt követő időszakban a vádlott kisebb-nagyobb rendszereséggel tettlegesen bántalmazta az asszonyt, aki 2021 májusáig minden esetet megbocsátott a férfinak. Ekkor azonban a vádlott figyelemfelhívás céljával ittas állapotban öngyilkossággal fenyegetőzött, és egy kötéllel felmászott egy fára, ahol hurkot készített, majd a nyakára tette. A sértett ettől megrémült, értesítette egyik ismerősét, hogy fékezze meg a vádlottat, míg ő elkezdte saját, és közös gyermekük ruháit bepakolni az autójába.

Már éppen indulni készült az asszony, amikor a vádlott a gépkocsihoz lépve megpróbálta a bepakolt ruhákat kiszedni, majd fojtogatni kezdte a sértettet, ezután pedig ököllel betörte a gépkocsi hátsó szélvédőjét. A sértettet és kisgyerekét végül a segítségül hívott családi barát menekítette ki a helyzetből, míg a rendőrök a férfit elfogták és őrizetbe vették. A vádlottal szemben ezután távoltartást rendelt el a bíróság.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

(A fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.)

Címkék: pálinka, kapcsolati erőszak, széttör, öngyilkos, fenyeget, távoltartás, férj, feleség, megver, karácsony, kék hírek