Tizennyolc esetben tűzesethez, öt alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, egyszer pedig tévesen riasztották az egységeket. Csak vasárnap mintegy negyven hektár nádas égett le Somogyszentpál és Kőröshegy térségében.

Füstölni kezdett egy személyautó műszerfala Igalon, pénteken délelőtt. A jármű vezetője az út szélére húzódott, majd próbálta eloltani a tüzet, de nem járt sikerrel. A helyi rendőrök érkeztek elsőként a helyszínre, akik megállítottak egy arra közlekedő nyerges vontatót, és a sofőr által átadott porral oltóval megkezdték a lángoló jármű oltását. Nem sokkal később kollégáik további két porral oltóval kapcsolódtak be a mentésbe. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezéséig sikerült megfékezni a lángokat, azonban a hőkamerával történő átvizsgálás során a tűzoltók több száz fokra felhevült alkatrészeket is találtak a műszerfal alatt, amelyeket egy vízsugárral visszahűtöttek. Az oltást követően a járművet a tűzoltók letolták az úttestről, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt. Az eset során senki sem sérült meg.


Kigyulladt egy autó Igalban (Fotó: Kaposvár HTP)Kigyulladt egy autó Igalban (Fotó: Kaposvár HTP)Kigyulladt egy autó Igalban (Fotó: Kaposvár HTP)
Kigyulladt egy autó Igalban (Fotó: Kaposvár HTP)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tűz ütött ki egy barcsi lakóházban péntek délután. A Gábor Áron utcai százhúsz négyzetméteres épület konyhájában zsiradék gyulladt ki. A tűz átterjedt a konyhabútorra és a szagelszívón át a családi ház tetőszerkezetére is. A lángokat a barcsi és a szigetvári hivatásos tűzoltók három oldalról támadva, a tető megbontásával fojtották el. Az ingatlan ideiglenesen lakhatatlanná vált, ezért annak lakója ideiglenesen rokonokhoz költözött.


Tűz ütött ki egy barcsi házban (Fotó: Barcs HTP)Tűz ütött ki egy barcsi házban (Fotó: Barcs HTP)Tűz ütött ki egy barcsi házban (Fotó: Barcs HTP)Tűz ütött ki egy barcsi házban (Fotó: Barcs HTP)
Tűz ütött ki egy barcsi házban (Fotó: Barcs HTP)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A lerakódott korom gyulladt meg egy somogyszentpáli és egy enyingi lakóház kéményében pénteken. A tűzoltók mindkét helyszínen kitisztították a kéményt, majd felhívták a tulajdonosok figyelmét arra, hogy a füstelvezetők felülvizsgálatáig ne használják azokat.

Pénteken az esti órákban Somogyszentpálra riasztották a tűzoltókat, ahol egy legelő szélén meggyulladt a trágya. A tüzet a marcali egységek oltották el, munkájukat egy erőgép is segítette.


Trágyatűz Somogyszentpálnál (Fotó: Marcali HTP)Trágyatűz Somogyszentpálnál (Fotó: Marcali HTP)Trágyatűz Somogyszentpálnál (Fotó: Marcali HTP)
Trágyatűz Somogyszentpálnál (Fotó: Marcali HTP)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Lengyeltótiban két hektáron égett a nád és a száraz aljnövényzet szombaton kora este. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, amelyek a Temető utcai lakóházak felé terjedtek.

Meggyulladt a nádas és a száraz aljnövényzet Balatonföldvár és Kőröshegy között, vasárnap délután. Mintegy tíz hektárt érintett a tűz, amely kárt tett egy magaslesben és vadetetőket is veszélyeztetett. A siófoki és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltóknak végül három óra leforgása alatt sikerült megfékezni a lángokat, megóvva így további harminc hektáros területet.

Somogyszentpál és Táska között is náddal, bozóttal benőtt terület kapott lángra vasárnap késő este. A kaposvári, a marcali és a nagykanizsai hivatásos tűzoltók mintegy öt órán át dolgoztak a tűz körülhatárolásán a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A lángok mintegy harminc hektáron pusztítottak.


Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)
Tíz hektáron égett a nádas Kőröshegynél (Kersák József tű. őrgy. és Horváth Tamás tű. tzls. - Siófok HTP)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: tűzoltóság, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek