A Fonyódi Járási Ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal az erőszakos többszörös visszaeső férfival szemben, aki hat és fél év szabadságvesztés büntetés kitöltését követően visszaköltözött korábbi élettársához és ahogy korábban is, újból nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott neki.

A vád szerint a 60-as éveiben járó vádlott 2021 áprilisának elején szabadult és egyből a Lengyeltóti közelében lakó sértetthez ment, aki visszafogadta. A férfi letartóztatásáig három hetet töltött az asszonynál, akit először még csak szidalmazott, sértő kifejezésekkel illette és többször leköpte, továbbá kis erővel, sérülést nem okozva megütötte.

A vádlott viselkedése azonban egyre agresszívabb lett és a gyenge fizikumú nőt partvissal is megütötte, de többször nagy erővel neki lökte a berendezési tárgyaknak, megrúgta lapockájánál, megszorította nyakát és felkarjait, valamint ököllel erősen mellkason ütötte.

A sértett a férfi rendszeres bántalmazása következtében 18 rendbeli, köztük több, nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben nyolc év fegyházbüntetés és nyolc év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, mivel az erőszakos többszörös visszaeső vádlottnál a terhére rótt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik. 

(Borítóképünk illusztráció, a cikkben felhasznált képeket a fonyódi rendőrök készítették.)

Címkék: bántalmaz, brutális, élettárs, börtön, visszaeső, kék hírek