A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki agresszívan reagált arra, hogy tetten érték, miközben szeméremsértő cselekményt tanúsított.

A vádlott az esti órákban szomszédjában lakó asszony telkét szegélyező bokros résznél, magát szeméremsértő módon mutogatva önkielégítésbe kezdett. Mivel az asszony ezt egyből észrevette, értesített az egyik környéken lakó ismerősét, aki barátjával együtt odament az asszony házához, és - azért, hogy a vádlott által elkövetett bűncselekményt rögzítse - telefonnal felvette a látottakat.

A vádlott indulatba jött attól, hogy filmezik őt, ezért felvett egy téglát, és azzal fejbe csapta a sértettet, akinek ettől 8 napon belül gyógyuló, vérző sérülése keletkezett. Az agresszív vádlott ezután megpróbálta a közepes termetű kutyáját a két férfira uszítani, de az állat nem támadta meg őket. A sértett és barátja ez idő alatt visszaértek az ingatlanjukra, ahová a vádlott már nem követte őket, innen értesítették a barcsi rendőröket.

A vádlott az eset után egy boltban vásárolt, amikor felfigyelt az egyik vásárló által ottfelejtett pénztárcára, amiben 70 ezer forint készpénz volt. A férfi a pénztárcát eltette, majd hazament anélkül, hogy az értékeket megpróbálta volna visszajuttatni a sértetthez. A nő azonban rövid időn belül észlelte a pénztárca eltűnését, majd a biztonsági kamera felvételének visszanézés alapján kiderült, hogy ki az elkövető. A sértett ezután felkereste az otthonában a vádlottat, aki együttműködő volt, és a pénztárcát annak hiánytalan tartalmával együtt visszaszolgáltatta a sértettnek.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

(A fényképek a sértett által készített felvételből kerültek kiemelésre.)

Címkék: szeméremsértés, szatír, szomszéd, videó, börtön, garázda, verekedés, kék hírek