Összeütközött egy busz és két személygépkocsi az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 100-as kilométernél, Siófok térségében vasárnap reggel. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a két személyautót, amelyekben összesen hárman utaztak. A gépkocsik utasainak sérüléseit a mentők a helyszínen ellátták. A műszaki mentést és a rendőrségi helyszínelést követően az autóbusz folytatni tudta az útját. 


fotók: Siófok HTPfotók: Siófok HTPfotók: Siófok HTP
fotók: Siófok HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap délután érkezett bejelentés, hogy Nagybajom Kunmajor utcája füstben áll.  Egy családi ház udvarán felhalmozott szemét égett, amit a böhönyei önkormányzati tűzoltók eloltottak és felhívták a tulajdonos figyelmét a tűzgyújtási szabályok betartására. 

A karádi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat Karádra riasztották vasárnap kora este, mert sűrű fekete füstre lett figyelmes egy helyi lakos. Az egységek gyorsan megtalálták a füst forrását, a Deák Ferenc utcában égő tüzet rövid idő alatt elfojtották. 

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy kaposhomoki lakóházban vasárnap este. A kaposvári hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban, de a műszerek eleinte nem jelezték a mérgező gáz jelenlétét. A konvektorok bekapcsolását követően azonban az egyik szobában folyamatosan emelkedni kezdett a levegőben a szén-monoxid koncentráció, ezért a gázszolgáltató szakemberei a hiba kijavításáig megtiltották a készülék használatát. A lakás többi helyiségében jól működtek a fűtőberendezések, ezért a négyfős családnak nem kellett elhagynia otthonát.  

Lángok csaptak ki egy kadarkúti családi ház kéményéből vasárnap este. A helyi önkormányzati és a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik eltávolították a kazán tűzteréből a fűtőanyagot, majd megtisztították a kéményt, ezt követően átvizsgálták az épület tetőszerkezetét, meggyőződve róla, hogy a tűz nem terjedt tovább. 


fotók: Kadarkút ÖTPfotók: Kadarkút ÖTPfotók: Kadarkút ÖTP
fotók: Kadarkút ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kilyukadt a fatüzelésű kazán egy kaposszerdahelyi családi házban és a rendszerből kiáramló forró víz, valamint a gőz ijedtséget okozott. A kaposvári hivatásos tűzoltók átvizsgálták a házat és megállapították, hogy a fűtés gázkazánnal továbbra is megoldható, ezért az ottlakó két felnőttnek és három gyermeknek nem kellett ideiglenes szállásról gondoskodni.  

A hét utolsó napján növényi hulladék égett Siófok Rét utcájának árokpartján, a lángokat a siófoki hivatásos tűzoltók rövid alatt elfojtották. Kéthely, Széchenyi István utcájában pedig egy elhanyagolt területen csaptak fel a lángok, amelyeket a marcali hivatásos tűzoltók oltottak el. 

Címkék: katasztrófavédelem, somogy megye, hétvége, kék hírek