A Kaposvári Törvényszék társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt állapította meg két vádlott felelősségét.
A bíróság a 39 éves I. r. vádlottal szemben 11 év szabadságvesztést és 8 év közügyektől eltiltást, a 45 éves II. r. vádlottal szemben 14 év 6 hónap szabadságvesztést és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. A szabadságvesztést mindkét vádlottnak fegyházban kell letöltenie.

A megállapított tényállás szerint I. és II. r. vádlottak 2016 óta élettársakként éltek együtt egy somogy megyei településen. Rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek, I. r. vádlott a párja tudtával prostitúciós tevékenységet folytatott.

A vádlottak három nehéz sorsú, gyermekotthonban élő, nevelésbe vett, bántalmazott és elhanyagolt 18 év alatti - egyikük esetében 14 év alatti - fiatal lánnyal ismerkedtek össze I. r. vádlott gyermeke révén, majd őket saját lakásukba költöztették, és arra bírták rá, hogy pénzért szexuális szolgáltatásokat végezzenek. Erre egy főútvonal mellett, illetve hotelben, panzióban került sor, a sértettek esetenként 15-20 ezer forint fejében végeztek szexuális tevékenységet.

Amikor a sértettek a tevékenységgel fel akartak hagyni, a vádlottak megfélemlítéssel bírták rá őket annak folytatására.

A sértettek a megkeresett pénzt I. r. vádlottnak adták át, aki azt a II. r. vádlottnak adta tovább: a prostitúciós tevékenységből származó bevétel összege nem volt megállapítható.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette. I. r. vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért; II. r. vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az eljárás a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Címkék: emberkereskedelem, prostitúció, kényszermunka, élettárs, kék hírek