A hétvégén öt szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Pénteken, Ötvöskónyi külterületén, a Rinya-patak mentén égett a nádas. A nagyatádi hivatásos tűzoltók a csaknem három hektáron pusztító lángokat két óra alatt tudták teljesen eloltani. Péntek este vágástéri hulladék égett Kadarkúton, ahol a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a kétszáz négyzetméteren felcsapó lángokat. Szombat délután a Deseda-tóhoz riasztották a kaposvári hivatásos tűzoltókat, ahol égett a nádas. Az egység kiérkezésekor tűz már nem volt, a még izzó, parázsló részeket egy vízsugárral eloltották.


a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombat délelőtt egy körülbelül nyolcvan négyzetméteres családi ház több helyisége és tetőszerkezete is égett Bábonymegyeren, a Dózsa György utcában. A siófoki és a dombóvári hivatásos, valamint a tabi önkormányzati tűzoltók öt vízsugárral előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. Az épületből kihoztak egy gázpalackot is, amelyet visszahűtöttek, valamint hőkamerával átvizsgálták az ingatlant további izzó gócok után kutatva. A ház lakhatatlanná vált, a lakók ideiglenes elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Kigyulladt egy traktor motortere szombaton Balatonlellén, a Római úton. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos egy kézi tűzoltó készülékkel eloltotta a tüzet, az egység pedig visszahűtötte a felforrósodott alkatrészeket. 

Két személyautó frontálisan karambolozott szombaton Kaposváron, a Béla király utcában. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az autókban csak a sofőrök utaztak, mindketten könnyebben megsérültek az ütközés során.

Vasárnap délelőtt meglazult egy húsz méteres fenyő gyökérzete, a törzse pedig megrepedt Kaposváron, a Búzavirág utcában. A fa veszélyt jelentett a közelben parkoló autókra és a gyalogosforgalomra is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói létráról, motorfűrésszel csaknem egy óra alatt ledarabolták a fát, személyi sérülés nem történt.

Egy kútba esett macskához riasztották vasárnap a marcali hivatásos tűzoltókat, akik a somogyszentpáli családi ház udvarán lévő kútba mentőkötéllel leereszkedtek és kimentették az állatot. A házi kedvencnek az ijedtségen kívül más baja nem esett. 

Címkék: tűzeset, műszaki mentés, hétvége, tűzoltó, Somogy, baleset, kék hírek