A Marcali Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki Marcaliban, egy családi ház udvari kútjából és melléképületéből lopott.

A vád szerint a vádlott 2021 októberében, az esti órákban ittasan a hátsó udvar kapuját leemelve bement a sértett marcali otthonába, ahol leverte a mozgásérzékelő lámpákat, majd kutatást végzett az udvaron és a melléképületekben.

A férfi először a kútból egy házi vízművet vitt magával és egy közeli tömbház szelektív hulladékgyűjtőjébe rejtette azzal a céllal, hogy később elhozza onnan. A terhelt ezt követően visszament a sértetti ingatlanhoz és még egy fűnyírót, valamint egy szerszámos ládát vett magához.

A vádlott ezután hívta fel házastársát, hogy vigye haza, és egy közeli parkolóban várta a lopott dolgokkal. Az asszony el is ment a férfiért, aki a szállítandó dolgokkal kapcsolatban azt közölte feleségével, hogy azokat úgy vásárolta.

A lopás 130 ezer forintos elkövetési értéke végül lefoglalások útján megtérült. Az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

(A felhasznált képet a marcali rendőrök készítették.)

Címkék: büntetett, feleség, férj, lop, tolvaj, kék hírek