Elsősorban útra, villanyvezetékre, kerítésre dőlt fák miatt érkeztek bejelentések, de volt olyan eset ahol az épület tetőszerkezetét rongálta meg a viharos erejű szél.

Egy tízméteres diófa villanyvezetékre dőlt és kidöntött egy villanyoszlopot is Balatonszabadiban, a Zrínyi utcában. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a siófoki hivatásos tűzoltók eltávolították a veszélyes fát.


a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Két húszméteres fenyő gyökerestől kidőlt és megrongált egy lakóházat és egy garázst is Siófokon az Erkel Ferenc utcában. Nem sokkal később pedig a Budai Nagy Antal utcában egy családi ház tetejének bádogozását bontotta meg a szél. A város hivatásos tűzoltói mindkét helyszínen rövid időn belül megszüntették a veszélyt.

Egy parton tárolt vitorlásnak csapott a viharos szél egy fémvázas sátrat a vasárnap délutáni órákban, Siófokon a Horgony utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a sátorponyvát eltávolították, majd feszítővágóval ledarabolták a sátorvasat a vitorlásról.

A tabi önkormányzati tűzoltók Som külterületén távolítottak el kidőlt fát, Somogydöröcskén hétfő hajnalra virradóra pedig a törökkoppányi önkéntes tűzoltók daraboltak fel egy nagyméretű, útra dőlt fát, mely akadályozta a forgalmat. 

Címkék: fakidől, katasztrófa, Somogy, vihar, kék hírek