A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat négy férfival szemben, mivel ketten közülük törvénybe ütköző módon akarták rendezni a nézeteltérésüket, a másik két vádlott pedig hangosan kiabálva biztatta őket ebben.

Az egyik 20 éves vádlott 2021 áprilisában a testvére, és egy barátja társaságában Kadarkútról a szomszéd községben található kocsmához ment abból a célból, hogy megbeszélje régóta fennálló vitáját a 24 éves haragosával. A közöttük az italozó előtti területen kialakult szóváltás hamar dulakodássá fajult, majd a vádlottak körülbelül 3-4 percen keresztül lökdösték, rángatták, ütötték és rúgták egymást. Mindeközben a fiatalabb vádlott testvére és barátja - abból a célból, hogy a másik vádlottat megfélemlítsék, illetve az általuk támogatott felet biztassák - hangosan kiabálva tanácsokkal látták el a verekedőket, ezért nekik, mint bűnsegédeknek kell felelniük a bíróság előtt.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az idősebb verekedő férfival szemben közérdekű munka, a fiatalabb, de büntetett előéletű társát illetően elzárás kiszabására, az egyik bűnsegéd vonatkozásában próbára bocsátás alkalmazására, a másikkal szemben pedig pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az eseményeket az egyik szemtanú a mobiltelefonjával rögzítette, a felvétel ide kattintva érhető el.

Címkék: kocsma, boksz, vita, verekedés, garázda, kék hírek