Egy családi ház kéményében égett a lerakódott korom Barcson, a Széchenyi közben. A tűz veszélyeztette a ház tetőszerkezetét is. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a még éghető anyagot a tűztérből, hőkamerával átvizsgálták a kémény nyomvonalát és kéményseprőt hívtak a helyszínre.

Kadarkúton egy három szintes családi ház kéményében is beizzott a korom. Az egységek kiérkezése előtt a tulajdonos megkezdte a tűz oltását. A kaposvári hivatásos és a helyi önkormányzati tűzoltók megszüntették a veszélyt és megakadályozták a tűz továbbterjedését. A lakók a ház melegét másik fűtőberendezéssel is biztosítani tudják, ezért nem kellett elhagyniuk otthonukat - tájékoztatotta hírportálunkat a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Fotó: Kadarkút ÖTPFotó: Kadarkút ÖTP
Fotó: Kadarkút ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fontos figyelni arra, hogy a családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, az állampolgár által egyeztetett időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. A kéményseprést a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon, a 9.1 menüpontban vagy e-mailben a kemenysepro.ugyfelszolgalat(kukac)katved.gov.hu címen lehet igényelni.

Címkék: katasztrófavédők, kéménytűz, tűzoltók, kék hírek