Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki egy családi vita során késsel támadt bátyjának.

A férfi külföldön Angliában dolgozott, 2021 októberében innen jött haza látogatóba édesanyjához, ahol találkozott a szintén külföldről hazatérő bátyjával. A testvérek másnap horgászni mentek, melynek során nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak el, majd az italozást a lakóhelyükhöz közeli kocsmában folytatták.

A vádlott a kora esti órákban hazament, ahol édesanyja megkérdezte tőle, hogy látta-e a szemüvegét, amit a vádlott ittassága miatt vádaskodásként élt meg, ezért kiabálni kezdett az asszonnyal. A kiabálásra bátyja is hazament, aki felelősségre vonta öccsét a tiszteletlen hangnem miatt. Az udvaron tartózkodó testvérek közötti vita ezután dulakodássá fajult, de a családtagok szétválasztották őket.

A felindult vádlott ekkor megöléssel fenyegette meg testvérét, majd bement a konyhába, ahonnan egy 15 cm pengehosszúságú konyhakéssel tért vissza. A testvére felé fenyegetően meginduló, agresszív férfi útját a rokonok igyekeztek elállni, de a sértett kilépett a takarásukból; ezt kihasználva a vádlott odalépett bátyjához, és közepes erővel a mellkasának jobb oldalába szúrt.

null

 A szúrást követően a vádlott édesanyja azonnal kivette a kést a fia kezéből, míg a sértetthez a barátnője hívta ki a mentőket, akik erősen vérző, súlyos állapotban szállították kórházba az idősebbik testvért. A sértett mellkasi szúrt sérülése a mellüreg megnyitásával járt, és az emiatt fellépő közvetett életveszélyes állapotot a gyors és szakszerű orvosi ellátás hárította el.

 A rendőrök a vádlottat még a helyszínen elfogták és őrizetbe vették, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte - tájékoztatott minket a Somogy Megyei Főügyészség.

Címkék: késelés, vita, ittas, kék hírek