A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy húszas éveiben járó nővel szemben, aki egy este alatt két mobiltelefont is ellopott az egyik siófoki szórakozóhelyen.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2021 augusztusában az egyik siófoki szórakozóhelyen a zsúfolt táncteremben táncoló sértett mögé lépett, majd a farzsebéből kilopta az értékes mobiltelefonját. A nő néhány perccel később ugyanezzel a módszerrel egy másik sértettet is megkárosított, ugyanakkor tőle a mobiltelefonon kívül több személyes okmányt is elvett. A vádlott által ellopott mobilok összértéke még használt állapotban is meghaladta a 250.000,-Ft-ot.

A megkárosított nőknek azonban rögtön feltűnt a telefonok eltűnése, ezért a kiérkező rendőrök a biztonsági kamerák gyors megtekintése után még a helyszínen elfogták az elkövetőt, akitől az értékek is előkerültek. A rendezett körülmények között élő, külföldön dolgozó vádlott nem tudott magyarázatot adni a tettére.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: szórakozóhely, mobiltelefon, lopás, kék hírek