A bíróság a szakértők véleményére és a több évtizedes tapasztalattal rendelkező tűzoltó, illetve mentős tanúk vallomására alapozva hozta meg döntését.

Az ugyanis az eljárás során bizonyossá vált, hogy három tűzfészek, két egymástól elzárt szobában, egymástól függetlenül nem keletkezhetett. Az orvosszakértők szerint az áldozatok halálát az okozta, hogy álmukban megfojtották őket. Az egyik áldozat körme alatt a vádlott DNS-ét is kimutatták, ami védekezésre utal. Ráadásul a lakás ajtaja belülről volt kulcsra zárva, azt a tűzoltók törték be.

Az ítéletet Dr. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék bírája hirdette ki: "A távollévő N. T. bűnös emberölés bűnettében, ezért a bíróság a vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéli, azzal, hogy legkorábban negyven év után bocsátható feltételes szabadságra. A szabadságvesztés végrehajtási fokozata: fegyház. A vádlottat tíz évre eltiltja a közügyek gyakorlásától. A vádlottat a közveszély okozása bűntette miatt emelt vád alól felmenti a bíróság."

Az ítélet nem jogerős.

Címkék: gyújtogat, ítélet, emberölés, gyilkos, kék hírek