A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot három kaposvári férfival szemben, akik közül a legidősebb vádlott nemcsak belföldön, hanem Ausztriában is részt vett autógumikat, illetve felniket érintő lopásokban.

A bűncselekmények elkövetésében vezető szerepet vállaló, negyvenes éveiben járó férfi 2020 májusában a sértett ingatlanán felfigyelt 4 darab nyári, illetve 4 darab - felnire szerelt - téli gumiabroncsra, amiket otthonába szállított azzal a szándékkal, hogy azokat később értékesíteni fogja. Mielőtt azonban a lopott dolgokat pénzzé tudta volna tenni, a kaposvári rendőrök a kutatás során lefoglalták, és a sértett részére visszaadták azokat.

A vádlott ezután két másik társával együtt elhatározta, hogy Ausztriában követnek el bűncselekményt. A csoport két gépkocsival indult útnak, de a vádlott végül nem lépett be Ausztriába, míg a másik két fiatalabb férfi a határhoz közeli Feldbach városba autózott. Itt a vádlottak feltörték egy magyar pár társasházi tárolóját, ahonnan közel 400 ezer forint értékben loptak.

Miután visszatértek Magyarországra, a lopott dolgok közül a 4 darab felnire szerelt gumiabroncsot az idősebb vádlott értékesítette Kaposvár környékén, azonban a rendőrök később ezt is lefoglalták, így a sértettek kára részben megtérült.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában két vádlottal szemben végrehajtandó, míg a legfiatalabb vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

(A fotót a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette.)

Címkék: autógumi, felni, abroncs, lop, tolvaj, kék hírek