Péntek délelőtt Balatonbogláron, a Gaál Gaszton utcába riasztották a város önkormányzati tűzoltóit, ahol egy családi ház kéményéből visszaáramlott a füst a lakótérbe. Az egység átszellőztette az épületet, eltávolította a tűztérből a még éghető fűtőanyagot és kéményseprőt hívott a helyszínre.

Megdőlt egy tíz méter magas tuja, amely veszélyeztette a közúti forgalmat péntek délután Barcson. A város hivatásos tűzoltói motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyeztetést.

Bútorok égtek egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobájában pénteken, Fonóban. A Petőfi utcai háznál felcsapó lángokat a kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral elfojtották. Az egységek az épületből kihoztak egy gázpalackot is, amelyet hőhatás nem ért.

Megcsúszott és árokba csapódott egy autó pénteken, Balatonboglár külterületén, Szőlőskislakon. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a balesetben.


Balatonboglár ÖTPBalatonboglár ÖTP
Balatonboglár ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombaton bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy marcali lakásban. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a lakást, a gázszolgáltató pedig kizárta a meghibásodott fűtőberendezést a rendszerből.

Letért az úttestről, árokba hajtott és villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szombat este Barcson, az Antal Terézia utcában. A barcsi hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen kiemelték a sofőrt, majd áramtalanították a gépkocsit.


Barcs HTPBarcs HTP
Barcs HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap autógumik és háztartási hulladék égett Kaposváron, a Somhegyen. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal csaknem egy óra alatt tudták teljesen eloltani a tüzet.


Kaposvár HTPKaposvár HTPKaposvár HTP
Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Összeütközött két személyautó vasárnap délelőtt a Kéthely és Marcali közötti úton. A baleset következtében az egyik gépkocsi az árokba borult. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették az üzemanyag-szivárgást. A két autóban összesen öten utaztak, egyikük megsérült a balesetben.


Marcali HTPMarcali HTPMarcali HTP
Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Teljes terjedelmében égett egy személyautó vasárnap este Enying külterületén. A siófoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a tüzet és megszüntették a veszélyt.


Siófok HTPSiófok HTPSiófok HTP
Siófok HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: hétvége, katasztrófavédelem, somogy, kék hírek