Egy melléképületben található, kilenc négyzetméteres kazánház kapott lángra csütörtök reggel Taranyban, a Csokonai utcában.

A tűz átterjedt a melléképületben lévő tizenkét négyzetméteres szalmatárolóra és veszélyeztette a lakóépületet is, amely füsttel telítődött. A nagyatádi hivatásos tűzoltók a lángokat négy vízsugárral elfojtották és a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében megbontották a tetőszerkezetet is.

Az egységek átvizsgálták az egész főépületet, de további izzó gócokat nem találtak. A családi ház lakható maradt, a tűzesetben senki sem sérült meg, azonban az oltási munkálatok idejére öt lakónak el kellett hagyni az épületet.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Gyakori, hogy a fűtési rendszer hibája vezet lakástűzhöz, mindegy, hogy milyen technológiával fűtünk, ezek hőtermelő, gyakran nyílt lánggal égő berendezések, a meghibásodásukból, figyelmetlen használatukból lakástűz keletkezhet. Fontos ezeket karbantartani, a közelükből pedig minden éghető anyagot el kell pakolni.

 

Címkék: Tarany, kazánház, tűz, kék hírek