A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya drogprevenciós kortárs képzést indított kaposvári és siófoki középiskolások számára. Az érintett oktatási intézmények összesen 16 diákot delegálhattak a programra, akiknek dr. Jávorszkiné dr. Molnár Magdolna alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető és dr. Németh János alezredes, vizsgálati osztályvezető, valamint meghívott vendégelőadóik, dr. Fülöpné dr. Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának kiemelt referense, továbbá Kovács Gergely, az Indít Közalapítvány Somogy Megyei Drogambulanciájának vezetője 2021. december 13-án, Kaposváron tartottak előadást.

A szakemberek a kábítószerek fajtáiról, a kábítószerekkel kapcsolatos magatartások következményeiről, a büntetőeljárás menetéről, az egyes szerek hatásmechanizmusáról tájékoztatták a résztvevőket. A program lényege, hogy a diákok az előadásokon hallott információkat a kortársaik részére átadják.

A fiatalok számára a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei havi rendszerességgel tartanak további fórumokat, a sort pedig a tavasz folyamán kompetenciafejlesztő tréning és tábor zárja majd.

Címkék: drogprevenció, középiskolások, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, kék hírek