A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki megbotránkoztatóan viselkedett, miután senki sem akarta felhívni az ismerőseit.

A 23 éves vádlott 2021 júliusában erősen ittas állapotban érkezett egy siófoki gyorsétteremhez, ahol az autós kiszolgáló pultnál várakozók közül többektől is kiabálva követelte, hogy hívják fel telefonon az ismerőseit. Miután a kérését az egyik nő visszautasította, a vádlott dühében a nő autójának vezetőoldali ablakába rúgott, és ezzel 34.850 forint kárt okozott.

A cselekményével a vádlott akkor sem hagyott fel, amikor az étterem egyik alkalmazottja próbálta meg csitítani, a férfi ekkor is tovább üvöltözött a vendégekkel, illetve az éttermi dolgozó mellé a földre köpött. A vádlottat végül a helyszínre érkező járőrök elfogták, és a Siófoki Rendőrkapitányságra

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. 

(A megrongált autóról a fényképet a nyomozó hatóság készítette.)

Címkék: gyorsétterem, rongál, balhé, telefon, részeg, kék hírek