A Fonyódi Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a húszas évei végén járó Balaton parti férfival szemben, aki veréssel és személyi szabadsága megsértésével állt bosszút testvére ismerősén autója megrongálása miatt.

A büntetett előéletű vádlott és testvére között haragos viszony alakult ki, amely 2021 februárjára olyannyira eldurvult, hogy a testvér több ismerősével - köztük a későbbi sértettel - együtt megjelent a vádlott lakóhelyén, ahol megrongálta a férfi autóját.

A vádlott néhány nappal később megjelent abban a faluban, ahol a sértett is lakott, hogy megbosszulja a történteket. Ennek során előbb megvárta, hogy a férfi hazaérkezzen, majd otthonában támadt neki úgy, hogy többször tenyérrel pofon, illetve egy kalapáccsal fejen ütötte. A sértett igyekezett védekezni, de a dulakodás során a vádlott kerekedett felül, aki az időközben a helyszínre hívott ismerős autójába lökte a sértettet, és akarata ellenére szülei házához vitt azért, hogy ott „elbeszélgessenek”.

A vádlott ezután a ház udvarára cibálta a férfit, akit autója megrongálásáról kezdett kérdezgetni, és ahányszor neki nemtetsző választ adott, pofon vágta őt. A bűncselekménynek végül a rendőrségi bejelentés vetett véget. A sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a korábban letartóztatásban, majd bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(A fotó a Fonyódi Rendőrkapitányság helyszíni szemléjén készült.)

Címkék: büntetett, bosszú, pofon, rongál, autó, kék hírek