Többségében műszaki mentéseknél kellett beavatkozniuk a megye tűzoltóinak, de tűzeseteknél is helytálltak az egységek. Négy alkalommal a mentőszolgálat munkatársainak nyújtottak segítséget a tűzoltók lakásfelnyitásban. Kétszer téves, egyszer pedig szándékosan megtévesztő jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken megcsúszott a vizes úton, fának csapódott, majd felborult egy gépkocsi a 65-ös főúton, Som térségében. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd közreműködtek a forgalmi rend helyreállításában. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült az ütközés során.

Szombaton villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Balatonboglár térségében. Az ütközés erejétől az oszlop kitört, melyet csak a vezetékek tartottak. A helyi önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést. A sofőr nem sérült meg.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Macska esett egy körülbelül hat méter mély kiszáradt kútba Szentán, a Kossuth Lajos utcában szombat délelőtt. A helyszínre kiérkező csurgói önkormányzati tűzoltók létrán keresztül közelítették meg és mentették ki a szorult helyzetbe került állatot. A házi kedvencnek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

Vasárnap este megcsúszott, és a szalagkorlátnak hajtott egy személyautó, egy másik pedig belerohant az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Balatonendréd közelében. A járművek a belső sávban álltak meg, egymástól körülbelül 100 méterre. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben senki sem sérült meg.

Menet közben kigyulladt egy személyautó vasárnap reggel Balatonszabadi külterületén. Teljes terjedelmében égett már a jármű, amikor a siófoki hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egység rövid idő alatt eloltotta a lángokat és visszahűtötte a felforrósodott alkatrészeket.

Címkék: állatment, Somogy, riasztás, hétvége, tűz, baleset, kék hírek