A Kaposvári Törvényszék 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 41 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, továbbá kötelezte őt a közel 600 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

A megállapított tényállás szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetésekor édesapjával élt együtt Balatonszemesen. Kapcsolatuk régóta rossz volt, az apa gyerekkora óta többször bántalmazta a vádlottat. Mindketten italoztak, többször kölcsönösen is bántalmazták egymást, melynek során az utóbbi időben már inkább a vádlott került erőfölénybe.

2021. január 18-án a vádlott ittas állapotban összetűzésbe keveredett a szintén ittas édesapjával, aki őt ököllel megütötte. A vádlott a sértettet az ágyra lökte, aki onnan felkelt, és egy 40 cm-es, 2 kg-os kalapáccsal nagy erővel a vádlott kézfejére ütött. A vádlott kivette a sértett kezéből a kalapácsot, majd őt nagy erővel fejbe ütötte azzal. A sértett magatehetetlenül az ágyra esett, a vádlott ezt követően még többször fejbe ütötte a kalapáccsal, majd egy időközben magához vett balta fokával. Ezt követően a sértett nyakát egy 16 cm pengehosszúságú késsel elvágta.

A vádlott mindezek után maga értesítette testvérét a történtekről, és a helyszínen megvárta a kiérkező rendőröket.

A vádlott a cselekmény elkövetését beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, és a Kaposvári Törvényszék ítéletét védőjével együtt tudomásul vette. Az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést, így az ügy a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Címkék: kalapács, Balatonszemes, nyomozás, emberölés, vádemelés, kés, gyilkosság, kék hírek