A Fonyódi Járási Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolta meg azt a budapesti 26 éves férfit, aki egy internetes oldalon álneveken eladásra hirdetett olyan fertőtlenítőszereket, amelyek nem voltak a birtokában.

A vádirat lényege szerint a fiatal férfinak 2020 márciusában megszűnt a munkaviszonya, ezért – egyéb jövedelem hiányában – kitalálta, hogy a pandémia miatti keresletnövekedést kihasználva fertőtlenítőszereket fog árulni.

null

A terhelt a meghirdetett termékekkel ugyan nem rendelkezett, ennek ellenére egy hónap alatt 43 sértettnek ígérte, hogy az előre utalást követően postázza a rendelést. A vádlott azonban az összesen 400.000 forint átutalását követően a vevők számára elérhetetlenné vált, a kicsalt összegeket pedig megélhetésére fordította.

A nyomozó hatóság rövid idő alatt azonosította az álneveken hirdető férfit, aki még 2020 áprilisában önként kártalanította a becsapott vásárlókat. Az ügyészség tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

Címkék: kézfertőtlenítő, hirdetés, átverés, kék hírek