A Nagyatádi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki mise alatt besurrant a nagyatádi plébániára és készpénzt lopott.

A vád szerint a hajléktalan férfi 2020 novemberében az esti mise után a templomban megkereste a plébánost és kétezer forintot kért kölcsön az atyától arra hivatkozva, hogy nincs pénze buszjegyre és nem tud haza utazni. A sértett megsajnálta a vádlottat és átadta a kért összeget azzal, ha lesz pénze, küldje el a plébániára.

A vádlott a következő napokban is megjelent a templomban, részt vett a misén, azonban az egyik szertartás alatt felállt, de nem hagyta el a templomot, hanem az azzal egybeépített papi lakrész felé vette az irányt.

A férfi az atya szobáiban kutatni kezdett, ahol csak némi készpénzt tudott magához venni, mert az egyik hívő követte és távozásra szólította fel.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

(A felhasznált képeket a nyomozó hatóság a szemle során készítette.)

Címkék: büntetett előélet, plébánia, mise, Nagyatád, tolvaj, lop, kék hírek