A Siófoki Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy büntetett előéletű férfi és élettársa ellen, akik adóellenőröket bántalmaztak, amikor jegyzőkönyvet akartak felvenni egy szabályszegésről.

A vád lényege szerint a vádlottak 2021 augusztusában vendéglátóhelyet üzemeltettek az egyik siófoki strandon, ahol a sértettek civil ruházatban próbavásárlást végeztek.

A kiszolgálást végző nő a sértettek fogyasztásának ellenértékét a pénztárgépbe nem ütötte be és nyugtát sem adott. A szabálytalanság miatt az ellenőrök kis idő múlva visszatértek a pulthoz, elővették igazolványaikat és jegyzőkönyvezni akarták a történteket.

A sértettek intézkedését azonban észlelte a nő közelben tartózkodó élettársa, aki szidalmazni kezdte az ellenőröket és egyiküket ököllel hasba ütötte. A vádlott viselkedése miatt a sértettek elmenekültek a helyszínről, ahová aztán rendőri erősítéssel tértek vissza.

A rendőrök távozása után a nő is a sértettekre támadt, amikor hátulról megragadta egyikük karját, majd csapkodott feléjük, továbbá ütött és karmolt.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, míg élettársával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(A felhasznált képet a siófoki rendőrök készítették.)

Címkék: támad, adóellenőr, próbavásárlás, büntetett előélet, revizor, kék hírek