A siófoki körzeti megbízottak és egy polgárőr közösen láttott el közterületi járőrszolgálatot, amikor 2021. november 5-én 19 óra 3 perckor riasztást kaptak, hogy a ságvári szőlőhegyen kigyulladt egy pince, és feltehetőleg benne tartózkodik a tulajdonos. Az egyenruhások pár perccel később már az ingatlan közelében voltak, azonban azt a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni, így futva tették meg a maradék, több száz méteres távot.

Az épület akkor már teljes terjedelmében égett, ezért Kiss Gyula r. őrmester és Duduka Péter r. főtörzsőrmester haladéktalanul behatolt a pincébe és kihozták a bajba jutott férfit. Eközben harmadik társuk, a ságvári polgárőr egyesület vezetője, Kovács Dániel segített a katasztrófavédelem munkatársainak a helyszínre jutásban.

Miután a rendőrök a tulajdonost kimentették, kiszabadították az ingatlan bejáratához kikötött kutyát is, és a tűztől biztonságos távolságba vitték. A sokkos állapotban lévő 61 éves helyi lakost végül átadták a mentőknek, akik a sérültet - az elsődleges vizsgálatok alapján - könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Címkék: Ságvár, kigyullad, polgárőr, életment, ég, rendőr, kék hírek