Kigyulladt egy negyven négyzetméteres könnyűszerkezetes melléképület Nikla külterületén, a Vörösmarty utcában péntek délelőtt. Az épületben tűzifát, elektromos berendezéseket tároltak, valamint egy lakóautó is állt a helyiségben. A marcali és a keszthelyi hivatásos tűzoltók kihoztak az épületből négy gázpalackot, majd négy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Karádra riasztották a Balatonboglári önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltókat péntek délután, ahol mintegy másfél hektáron égett a kukoricatarló. Néhány órával később pedig a siófoki hivatásos tűzoltók fékeztek meg egy kisebb tarlótüzet Siófok külterületén.

Árokba hajtott egy személyautó szombat hajnalban a 66-os főút Szentbalázs és Gödre közötti szakaszán. A kaposvári hivatásos és a szentbalázsi önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Kis idő elteltével a 65-ös főúton, Ságvár térségében hajtott árokba, majd oldalára borult egy gépkocsi. A járműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetet szenvedett autót, valamint közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Szombat este Kaposváron a Pécsi utcában, vasárnap hajnalban pedig Balatonbogláron a Szondi utcában jelzett be egy-egy családi házban elhelyezett szén-monoxid-érzékelő. A tűzoltók kiérkezését követően mindkét helyszínen ki lehetett mutatni a mérgező gáz jelenlétét. A lakók az érzékelők megfelelő működése miatt egyik esetben sem szenvedtek mérgezést, viszont az épületek fűtését más módon kell megoldaniuk a tüzelő- fűtőberendezések további átvizsgálásáig.

Egy családi ház udvarán égett az összerakott növényi hulladék és szemét hétfő este Barcson a Fő utcán. A tűz veszélyeztette a szomszédos családi ház melléképületét. A barcsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tűzet.

Címkék: riasztás, láng, hétvége, Somogy, baleset, tűz, kék hírek