A Kaposvár Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a huszas éveiben járó férfival szemben, aki egy idősotthon ápolójaként károsította meg az idős gondozottat.

A férfi 2021 tavaszán kezdett ápolóként dolgozni egy Kaposvár környéki idősotthonban. A vádlott még a próbaidejét töltötte, amikor felfigyelt a közel 90 éves, ágyhoz kötött, időskori szellemi leépülésben szenvedő sértett kezén viselt arany karikagyűrűre. A férfi a sértett ellátása során megvárta az alkalmas pillanatot, amikor senki nem figyelt, majd levette az ékszert a bűncselekmény elhárítására képtelen állapotban lévő sértett kezéről. A vádlott a gyűrűt ezután egy zálogházban adta el.

A kaposvári rendőrök azonban a nyomozás során rövid időn belül azonosították az elkövetőt, majd a zálogházak ellenőrzése során a gyűrűt is megtaláltak, ami így visszakerült a sértetthez. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

Címkék: gyűrű, ápoló, idős, kék hírek