Huszonöt riasztást kaptak a Somogy megyei tűzoltók a hétvégén. Hat tűzesetnél és tizenkét műszaki mentésnél nyújtottak segítséget az egységek. Hét alkalommal téves jelzés alapján vonultak a tűzoltók a megyében - írja oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A kaposvári hivatásos tűzoltók segítségét kérték egy Magyaregresen veszélyesen megdőlt fa kivágásában, majd Kaposváron a Laborfalvi Róza utcában egy gyökerestől kidőlt meggyfát távolítottak el az útról a megyeszékhely tűzoltói. Törökkoppányban pedig az óvodánál és az orvosi rendelőnél távolítottak egy egy-egy veszélyesen megdőlt fát a helyi önkéntes tűzoltók a hétvégén.

Két személyautó karambolozott péntek délután a Kaposvár Pláza mellett a Bereczk Sándor utcában. A balesetet szenvedett gépkocsikban összesen négyen utaztak, egyikük sem sérült meg. A kaposvári hivatásos tűzoltók közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Letért az úttestről, árokba hajtott, majd egy hídfőnek ütközött egy személyautó Kaposfőn, a Kossuth Lajos utcában. A szombat este balesetet szenvedett autóban négyen utaztak, hárman beszorultak a roncsba, őket a kaposvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. Egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó többi utasát a mentők kórházba szállították.

Letért az úttestről, majd egy villanyoszlopnak hajtott egy személyautó vasárnap délután Fonyódon, a 7-es főút Ady Endre utcai szakaszán, a Sirály utca közelében. Az ütközés erejétől kitört az oszlop. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a balesetben, őt a mentők kórházba vitték. A műszaki mentést a balatonboglári önkormányzati és a fonyódi önkéntes tűzoltók végezték.

Vasárnap az esti órákban Öreglakon egy családi ház udvarán égett a száraz növényzet. A település önkéntes tűzoltói a marcali hivatásos egység kiérkezése előtt megfékezték a lángokat.

Címkék: katasztrófavédelem, mentés, tűzoltó, tűz, kék hírek