Öt tűzesethez és hét műszaki mentéshez riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén, két alkalommal pedig téves jelzésre indultak útnak az egységek. Közlekedési balesetet követő műszaki mentésnél és épülettüzek oltásában is egyaránt szükség volt a tűzoltók beavatkozására - írja oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Pénteken frontálisan összeütközött egy személygépkocsi és egy teherautó Siófokon, a Wesselényi utca és a Somlay Artúr utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, a személygépjármű vezetőjét további vizsgálatokra kórházba szállították a mentők.

Szombaton kigyulladt egy autó motortere Barcson. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt, a helyszínen tartózkodók megkezdték a tűz oltását egy porral oltóval. A még parázsló részeket a tűzoltók eloltották és megszüntették a veszélyt.


Fotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKI
Fotó: SMKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy családi ház tetőszerkezete, valamint két helyisége is égett Csurgón, a Szabó István utcában. A helyi önkormányzati és a nagyatádi hivatásos tűzoltók három vízsugárral, csaknem három óra alatt oltották el a lángokat. Az egységek az épületből kihoztak egy gázpalackot, amelyet hőhatás is ért. Az épület lakhatatlanná vált, a lakók ideiglenesen rokonaikhoz költöztek.

Vasárnap aratás közben gyulladt ki a kukoricatábla és a tarló Tabon a Munkás utcában. A siófoki hivatásos és a tabi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

Közvetlen a kémény mellett, csaknem öt négyzetméteren égett egy családi ház tetőszerkezete vasárnap este a Somogy megyei Gigén, a Kossuth utcában. A kaposvári hivatásos és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók rövid időn belül elfojtották a lángokat, majd kitisztították a kéményt. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Címkék: beavatkozás, tűzoltó, hétvége, kék hírek