Amint arról mi is beszámoltunk: múlt vasárnap mindössze egy takaróba és egy törülközőbe csavarva hagytak magára egy újszülött gyermeket.  A rendőrség hatékony nyomozásának részleteiről ma adott tájékoztatót a megyei rendőrfőkapitány-helyettes. Szijártó István ezredes elmondta: egy a közelben levő közterületi kamera rögzítette hogy egy autó kétszer is arra hajtott, sőt, egyszer rövid időre meg is állt a helyszínen. Az autót és annak tulajdonosát azonosították, aki a rendőröknek elmondta: barátnője vitte el a kocsit.

A 37 éves nő ellen körözést adtak ki. L. Mariann szerdán adta fel magát, majd teljes körű beismerő vallomást tett. A külföldön dolgozó nő aznap hátfájásra panaszkodott, a fürdőszobában megszülte a gyermeket, egy törülközőbe és egy plédbe csavarta a kislány, majd 40 perces autózás után egy fonyódi utcában kitette a gyermeket egy buszmegállóba.

Az újszülöttre ezután  talált rá a házaspár, akik azonnal riasztották a hatóságokat. A ezredes szerint ha a gyermek még tovább maradt maradt volna kint a 8 fokban, szinte biztosan életét vesztette volna. A kislány jelenleg a siófoki kórházban van, egészséges és szépen fejlődik, gondozói Őszi Nórának nevezték el.

Az anya ellen 18 életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás.

Szijártó István hozzátette: számtalan olyan lehetőség van arra, hogy azok, akik kilátástalan helyzetbe kerülnek, segítséget kérjenek. Az anya akár a kórházba, akár a rendőrségre is bevihette volna a gyermeket, de számos civil szervezet is rendelkezésre áll. Így azonban saját gyermeke életét sodorta veszélybe.

Címkék: Fonyód, emberölés, csecsemő, buszmegálló, kék hírek