A Kaposvári Törvényszék a Siófoki Járásbíróság két, embercsempészés bűntette miatt hozott ítéletét emelte jogerőre 2021. október 4-én.

Az egyik ügy vádlottja egy moldovai állampolgárságú 29 éves férfi, aki szíriai menekülteknek díjazás ellenében nyújtott segítséget ahhoz, hogy Magyarországon keresztül Ausztriába jussanak. A vádlott által vezetett járművet Siófokon vonták ellenőrzés alá.

A bíróság a vádlottat 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és őt az ország területéről 5 évre kiutasította.

A másik ügy vádlottja egy 30 éves ukrán állampolgárságú férfi, aki szír és palesztin menekülteknek nyújtott a fentiekhez hasonló segítséget, ennek során azonban az M7-es autópályának 126. számú km-szelvényénél közlekedési balesetet okozott, majd a helyszínről eltávozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a járművében tartózkodó 5 személy megsérült-e.

A vádlottal szemben 4 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, 9 év kiutasítás, és 3 év közúti járművezetéstől eltiltás
került kiszabásra.

Címkék: embercsempész, ítélet, migráns, illegális, börtön, autópálya, kék hírek