Az eljárás adatai alapján szombaton késő este egy balatonlellei szórakozóhelyen italozott egy helyi férfi, amikor meglátta az utcán a volt élettársát arra kerékpározni. Ekkor, hogy a nőt utolérje, szó nélkül beült az egyik ismerősének autójába és elhajtott. Az egyenruhások az italbolt közvetlen közelében igazoltatták a vezetői engedéllyel nem rendelkező, 56 éves járművezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra.

A rendőrök az eljárás során megállapították, hogy a férfi ismerőse az autót Látrányból vitte el tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül, majd a vendéglátóhelynél parkolt le vele. Az 50 éves látrányi lakos sem rendelkezett jogosítvánnyal, és nála is felmerült az ittas járművezetés gyanúja, ezért őt is előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt indítottak eljárást mindkettőjük ellen.

Címkék: balatonlelle, autó, rendőrség, kék hírek