A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban, az elkövetést követő harmadik napon bíróság elé állította azt a 25 éves férfit, aki kirabolt egy dohányboltot Kaposváron.

A vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször elítélt férfi 2021 szeptemberében ittas állapotban, félmeztelenül érkezett a dohányboltba, ahol a bevétel, illetve egy doboz cigaretta átadását követelte – a nála lévő fegyverre és késre hivatkozva – bántalmazással is fenyegetve az eladót. 

A fenyegetések hatására az eladó végül 20.000,- Ft-ot, egy doboz cigarettát és egy öngyújtót adott át a rablónak, aki azonban nem jutott messzire a zsákmányával, mivel a helyszínre érkező járőrök néhány percen belül elfogták és őrizetbe vették, ellene pedig a Kaposvári Járási Ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt.

A Kaposvári Járásbíróság a 2021. szeptember 7-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és vele szemben 5 év börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Címkék: félmeztelen, dohánybolt, rablás, videó, kék hírek