A Kaposvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörös visszaeső férfit, aki egy kaposvári szórakozó helyről emelt el egy hátizsákot, majd a lopott bankkártyával fizetett egy üzletben.

A 33 éves, lakcím nélküli férfi 2021 augusztusában, a hajnali órákban Kaposvár belvárosában egy vendéglátóipari egységben tartózkodott, ahol a szintén ott szórakozó sértett pár percre őrizetlenül hagyta táskáját.

A terhelt észrevette a hátizsákot, illetve azt is, hogy nincs a közelében senki, ezért a feltűnést kerülve a táskához ment, magára akasztotta, majd távozott a szórakozóhelyről.

A férfi a lopott dolgok közül csak a táskát és a sértett bankkártyáját tartotta meg, amivel a lopást követő rövid időn belül szeszes italt vásárolt egy kaposvári közértben.

A vádlott cselekményeit a szórakozóhelyen és az üzletben is kamerák rögzítették, amely felvételek alapján a rendőrségi adatbázisban már szereplő férfit azonosította a nyomozó hatóság arcképfelismerő rendszere.

Az ügyészi indítvánnyal egyezően a Kaposvári Járásbíróság jogerősen elzárásra ítélte a terheltet.

Címkék: hátizsák, szesz, szórakozóhely, kamera, ital, tolvaj, kék hírek