A Siófoki Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette, orvvadászat bűntette és lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 2 férfival és 1 nővel szemben, akik úgy vadásztak egy a lakóhelyük közelében lévő vadásztársaság területén, hogy se fegyvertartási-, se vadászengedélyük nem volt.

A vádirat lényege szerint a fegyverekhez értő vádlott annak ellenére tartott otthonában több lőfegyvert és lőszert, hogy 2002 évben fegyvertartási engedélyét egy korábbi büntetőeljárással összefüggésben bevonták.

null

A férfi és ismerőse továbbá az egyik illegálisan tartott puskával és – tiltott vadászati módon – hőkamerával, jogosultság nélkül vadászni is jártak Karád közelébe, amely portyáikról az ismerős élettársa fuvarozta őket haza gépkocsival.

A férfiak több sikertelen vadászat mellett három alkalommal ejtettek el vadat, amelyet részben elfogyasztottak, részben pedig eladtak, míg egy megsebzett állatot nem találtak meg, annak tetemét később az egyik hivatásos vadász lelte fel.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfiakkal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: puska, vadászat, engedély, kék hírek