A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a 28 éves kaposvári férfival szemben, aki egy késsel fenyegetőzve rabolt ki egy kaposvári pékséget, azonban a rendőrök még a boltból való távozása előtt elfogták.

A büntetett előéletű vádlott 2021 májusában bement Kaposváron az egyik belvárosi pékségbe, majd a pult mögé lépve ruhájából előhúzott egy 15 cm pengehosszúságú kést, és azt az eladókra irányozva tartotta, miközben több pékárut is magához vett.

Időközben a helyszínre érkezett a pékség tulajdonosa, aki egy péklapáttal megkísérelte megszakítani a bűncselekmény elkövetését, és távozásra bírni a gyanúsítottat. A férfi azonban a késével végzett hadonászó mozdulatokkal meghátrálásra kényszerítette a sértettet.

A vádlottat végül a helyszínre érkező kaposvári rendőrök az üzletből való távozása előtt elfogták és őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását is elrendelte a bíróság.

A Kaposvári Járásbíróság a bírósági elé állítás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek az azóta is letartóztatásban lévő férfit, akivel szemben 5 év fegyház fokozatú szabadságvesztést és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ügyészség az ítélet ellen a hosszabb tartamú szabadságvesztés miatt jelentett be fellebbezést.

(Az elkövetéshez használt kést rögzítő fotó a Kaposvári Rendőrkapitányság helyszíni szemléjén készült.)

Címkék: pékség, rabol, büntetett előélet, fegyver, kés, kék hírek