"A narancssárga vezetékek a járműben a nagyfeszültséget jelölik" - hangzott el a figyelmeztetés a kaposvári hivatásos tűzoltóknak szervezett képzésen. A Zöld Busz Program keretében egy elektromos autóbusz rója Kaposvár utcáit augusztus 2-től szeptember 3-ig. Ezért is fontos, hogy a tűzoltók megismerjék az elektromos buszok felépítését, sajátosságait és oltásuknak, műszaki mentésüknek lehetséges módját.

A Kaposvári Közlekedési Központ telephelyén tartott továbbképzés egy elméleti felkészítéssel kezdődött, ahol az elektromos buszok biztonsági tudnivalóira és a járművekben működő nagyfeszültségű rendszerekre hívták fel a figyelmet a szakemberek. Később a tűzoltók közelről is megtekintették az elektromos buszt, megismerve az áramtalanítási lehetőségeket és az akkumulátorok elhelyezkedését.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tűzoltó egységek folyamatos továbbképzése és a járművek testközelből történő megismerése egy esetleges beavatkozás hatékonyságát nagymértékben fokozza.

Címkék: elektromos, éghajlat, károsanyag, autóbusz, katasztrófavédő, környezet, klíma, tűzoltó, kék hírek, Kaposvár