A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat egy büntetett előéletű 28 éves férfival szemben, aki a koronavírus járvány ideje alatt a gyermeke számára biztosított laptopot értékesítette.

A vádlott 2021 márciusában felvette a kapcsolatot azzal a Kaposvár környéki általános iskolával, ahová kisgyermeke járt, hogy biztosítsanak neki egy otthoni online tanulásra alkalmas laptopot. A férfit azonban csalárd szándék vezette, mivel az eszközt eleve azért igényelte, mert pénzzavarát a készülék értékesítésével akarta megoldani.

Az iskola jóhiszeműen az apa rendelkezésére bocsátotta a számítógépet, ő azonban már az átvétel napján értékesítette a laptopot, ezáltal az iskolának közel 100 ezer forint kárt okozott. A kisgyermeket az apa által elkövetett bűncselekmény miatt egyébként nem érte hátrány, mivel az online tanuláshoz szükséges feltételek egyéb módon biztosítva voltak a számára, iskolai feladatait megfelelően el tudta végezni.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló férfival szemben elzárás büntetés kiszabására, és a sértett oktatási intézménynek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Címkék: laptop, felfüggesztett, elad, oktatás, digitális, online, csal, kék hírek