Megfelel a szakmai elvárásoknak, így továbbra is önálló beavatkozó egyesületként működhet a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület. Az erről szóló igazolást a szerdai napon, a sikeres minősítő gyakorlat után vehette át az Egyesület - írja oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A gyakorlat feltételezése szerint egy kaposvári üzemben csaptak fel a lángok, ahol két dolgozó a füsttel telítődött helyiségben eszméletét vesztette. Az önkéntes tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ahol teljes védőfelszerelésben, vízsugár fedezete mellett, mentőálarccal vitték ki a lángoló épületből a sérülteket, majd eloltották a tüzet.


A KÖTÉL Egyesület minősítő gyakorlata (Fotó: SMKI)A KÖTÉL Egyesület minősítő gyakorlata (Fotó: SMKI)A KÖTÉL Egyesület minősítő gyakorlata (Fotó: SMKI)A KÖTÉL Egyesület minősítő gyakorlata (Fotó: SMKI)A KÖTÉL Egyesület minősítő gyakorlata (Fotó: SMKI)A KÖTÉL Egyesület minősítő gyakorlata (Fotó: SMKI)A KÖTÉL Egyesület minősítő gyakorlata (Fotó: SMKI)A KÖTÉL Egyesület minősítő gyakorlata (Fotó: SMKI)
A KÖTÉL Egyesület minősítő gyakorlata (Fotó: SMKI)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az önkéntesek minden gyakorlati elemben bizonyították felkészültségüket. A feladatokat szakszerűen és összehangoltan hajtották végre az önkéntesek.

A gyakorlatot Tarlós István tűzoltó ezredes a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese értékelte, az ezredes hangsúlyozta, hogy a KÖTÉL Egyesület az elmúlt évek káreseményei során derekasan helytállt, amikor csak tehette segítő kezet nyújtott a bajba jutottaknak. 

Címkék: minősítő gyakorlat, Kötél Egyesület, önkéntesek, kék hírek