A gyakorlat feltételezése alapján a nagyszínpadon és a díszletraktárban tűz keletkezett. A színház dolgozói kimenekültek az épületből, de két díszletépítőt nem találtak.

A tűzoltó egységek teljes védőfelszerelésben avatkoztak be. Az egységek vízsugarakat szereltek, miközben megkezdték a színház helyiségeinek átkutatását az eltűnt dolgozók után. A lángok továbbterjedésének megakadályozására a nézőteret és a színpadot leválasztó vasfüggönyt leengedték. Az eltűnt személyeket rövid időn belül megtalálták és kimentették a veszélyeztetett területről, majd pedig hét vízsugárral megfékezték a lángokat és eloltották a tüzet.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A valós eseményekre történő felkészülésnek fontos elemei a gyakorlatok. Nélkülözhetetlen a helyismeret, valamint a begyakorlott mozdulatsor, amelyek jelentős segítséget nyújtanak egy esetleges valós beavatkozás során.

Az elmúlt években felújított színház épületét a tűzoltók már többször bejárták, most pedig a megyei ellenőrző gyakorlat során gyűjtöttek tapasztalatot egy esetlegesen bekövetkezendő tűzoltási, műszaki mentési tevékenység sikeres végrehajtásához.

Címkék: gyakorlat, Csiky Gergely Színház, tűzoltó, Kaposvár, kék hírek