A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat két – 39, illetve 44 éves - kaposvári férfival szemben, akik egy szerencsejáték miatti tartozáson kaptak össze egy kaposvári italozóban.

Az egymással jó ismerősi viszonyban lévő vádlottak 2021 májusában egy kaposvári presszóban futottak össze. A fiatalabb vádlott ekkor már erősen ittas volt, és szóba hozta, hogy szerinte idősebb társa pénzzel tartozik neki egy 20 évvel korábban történt, balul sikerült kaszinózás miatt. A férfi a vita során egyre agresszívabbá vált, és az egység teraszán többször társa felé ütött, aki hárította az ütéseket, és megpróbálta ismerősét jobb belátásra téríteni.

A fiatalabb vádlott azonban továbbra is támadóan lépett fel, illetve fennhangon szidalmazta az idősebb férfit, akivel ezután újra összeakaszkodott, és kölcsönösen dulakodni kezdtek egymással úgy, hogy a büfé teraszáról a közeli nyilvános parkoló felé sodródtak. Az idősebb vádlott ennek során megütötte a másik férfit, aki ettől a földre zuhant, ahol két alkalommal fejbe is rúgta.

A vádlottak ezután abbahagyták a verekedést, az idősebb férfi el is hagyta a helyszínt, ahová azonban még a rendőri intézkedés alatt visszatért. A verekedés során mindkét vádlottnak könnyű sérülései keletkeztek, azonban később rendezték vitájukat, így magánindítványt egyik fél sem terjesztett elő.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában mindkét férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

(A fénykép a Kaposvári Rendőrkapitányság helyszíni szemléjén készült.)

Címkék: verekedés, vita, kaszinó, adósság, pénz, kék hírek