A Kaposvári Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat azzal a 28 éves férfival szemben, aki vadászengedély nélkül, tiltott vadászati eszközzel és vadászati tilalmi időben ejtett el egy dámvadat Kadarkút környékén.

A vádlott 2020 februárjában a Kadarkút környéki erdőket járta elhullott agancsot keresve, amikor a földön talált egy ismeretlen személy által hátrahagyott, állatok elejtésére használt hurkot. A férfi magához vette az acélhuzalt, majd azt visszahelyezte egy fára úgy, hogy az alkalmas legyen vadak elejtésére, holott tisztában volt vele, hogy az tiltott vadászati eszköznek minősül, és alkalmas arra, hogy az elfogott állatnak különösen nagy szenvedést okozzon.

A vádlott által kihelyezett hurok végül 2020 február végén egy 150 ezer forint értékű, ebben az időszakban vadászati tilalom hatálya alá eső dámszarvas tehenet ejtett el. Miután a vádlott megtalálta a tetemet, a lopási szándékától elállt, és a vadat nem hozta el a vadászterültről, így az állat tetemét a vadak hordták el.

A kaposvári rendőrök végül a helyi vadőr segítségével azonosították a férfit.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

(A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.)

Címkék: dámszarvas, Kadarkút, hurok, orvvadász, rapsic, kék hírek