A Siófoki Járási Ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki külföldről behozott autók ígéretével több mint 22 millió forintot csalt ki áldozataitól.

A 46 éves férfi korábban gépjárművek importálásával és értékesítésével foglalkozott, mely tevékenységével 2018-ban felhagyott, a munkáját népszerűsítő internetes oldalt mindazonáltal továbbra is működtette. Az ezt követően az internetes hirdetésekre, valamint korábbi ügyfelei ajánlására tekintettel hozzá forduló sértetteknek a vádlott valótlanul azt állította, hogy részükre ezután is tud külföldről behozott gépjárművet kedvező áron értékesíteni, és tőlük előlegként 250.000,- Ft és 3.000.000,- Ft közötti összegeket vett át.

A vádlott annak tudatában, hogy a gépjárművek behozatalával kapcsolatban intézkedni nem fog, közel két éven keresztül 27 sértettet ejtett tévedésbe, és nekik összesen 22.110.000,- Ft kárt okozott, mivel a pénzt saját kiadásaira, életszínvonalának fenntartására, illetve tartozásai kiegyenlítésére fordította.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: autókereskedő, csalás, pénz, kék hírek