Kedden este személyautóval közlekedett Bőszénfa belterületén egy 47 éves helyi lakos, amikor - eddig tisztázatlan körülmények között - az úttestről letért, majd egy lakóház drótkerítését átszakítva a házfalnak ütközött.

A baleset során a jármű vezetője nem sérült meg, de a helyszínre érkező körzeti megbízottak megállapították, hogy a sofőr jogosítvánnyal nem rendelkezik, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt jelzett.

Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt helyszínen elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra. Az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették, míg járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

Címkék: szonda, jogosítvány, ittas, sofőr, baleset, kék hírek