Összesen tizennégy tűzesetnél és tizenöt műszaki mentésnél volt szükség az egységek munkájára. A megyei műveletirányítási központba a hétvégén két téves jelzés érkezett.

Pénteken villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Nagyatádon, a Honvéd utcában. Az ütközést követően a jármű árokba borult. A nagyatádi hivatásos tűzoltók, csörlővel kivontatták, majd áramtalanították az autót. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Munkálatok közben gyulladt ki egy silózógép Segesd külterületén, egy telephelyen péntek délután. A nagyatádi hivatásos és a böhönyei önkormányzati tűzoltók az oltási munkálatok közben egy vízsugárral a szomszédos takarmányt is védték, valamint a gépből leürített szénát. Az egységek végül csaknem három óra alatt oltották el a tüzet.

Tetőszerkezetre és villanyvezetékre szakadt egy húsz méteres fa ága Balatonvilágoson a Szegfű utcában, pénteken. A siófoki hivatásos tűzoltók motorfűrésszel és drótkötéllel eltávolították az ágat és megszüntették a veszélyt. Szombaton egy kútba esett macskához riasztották a csurgói önkormányzati tűzoltókat. Az egység mentőkötéllel kimentette az állatot és épségben átadta aggódó gazdájának.

Négyszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet szombaton, Somogysámson külterületén. A marcali hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Három hektár tarló, valamint gyümölcsfák és gazos, bokros terület égett szombat délután Lepsényben, a Rizling dűlőnél. A lángok átterjedtek több melléképületre és egy pincére is. A siófoki, balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette.

Jákóban, a Kossuth utcában is égett szombaton a száraz aljnövényzet a vasúti sínek mellett. A két hektáron lángoló tüzet a kadarkúti önkormányzati tűzoltók oltották el.

Több szabadtéri tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit vasárnap is. A reggeli órákban Kutason gyulladt ki egy szalmabála és annak környezete. A helyszínen tartózkodó gépkezelő egy kézi tűzoltó készülékkel megkezdte a lángok megfékezését, végül a nagyatádi hivatásos tűzoltók oltották el a még égő, parázsló részeket. Vasárnap délután Bálványoson és Balatonvilágoson is égett a száraz aljnövényzet. A siófoki hivatásos tűzoltók mindkét helyszínen rövid időn belül eloltották a tüzet. A késő esti órákban Kaposváron, a Cseresznye utcában csaptak fel a lángok, csaknem ezer négyzetméteren. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói szüntették meg a veszélyt. Százötven négyzetméteren égett az avar Tabon is, ahol a helyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.


Fotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTPFotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTP
Fotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: tűzoltóság, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek