A Fonyódról Miskolcra 15:55-kor elindult Ezüstpart expresszvonat elgázolt egy embert Balatonboglár közelében - olvasható a Mávinform Facebook oldalán.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a vonat egy 23 éves férfit gázolt el, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség az idegenkezűséget és bűncselekmény gyanúját kizárta az ügyben, közigazgatási hatósági eljárás indult.

A helyszínelés ideje alatt szünetel a közlekedés Balatonboglár és Fonyód között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszt rendel erre a szakaszra. A közeledés várhatóan 18-19 órá körül állhat helyre. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon hosszabb menetidőkre lehet számítani.

Frissítés: Újraindult a vasúti közlekedés Balatonboglárnál, ahol korábban halálra gázolt egy embert egy vonat. A Mávinform az MTI-vel azt közölte: befejezték a helyszínelést, ismét megindult a vonatforgalom, fokozatosan csökkennek a 30-60, esetenként 60-100 perces késések a dél-balatoni vonalon. Éjszaka helyreállhat a menetrend szerinti vonatközlekedés.

 

Címkék: Balatonboglár, gázolás, vonat, kék hírek